Page 1 of 1

PolyFlex and UP Mini

Posted: Mon Aug 18, 2014 7:27 am
by GrantWatson
Hey everyone,

Just wanted to see if anyone has been successful with an UP Mini and PolyFlex filament. And if you have, what is the secret?

I just got my first spool of it today, loaded it up into my Mini on ABS settings, temp mod enabled to bring the head to ~230c, and let it rip. All looked to be working well for the first minute or two, but then the feed seemed to flow unevenly until it finally jammed. I stopped the print, and tried to extrude some more filament through the head, which worked ok for a few seconds then stopped up again. I tried manually pushing the filament gently from the top to see if it was just a traction issue with the extruder gear, but this did not help.

I also tried setting it on the PLA setting without the temp mod in place, and it didn't extrude at all. After withdrawing the filament, I put some ABS back through and its printing with that just fine. So, its definitely not a blocked nozzle.

So, any suggestions? Do I need to alter the head temperature down to the recommended 220c that PolyMakr recommend?

Re: PolyFlex and UP Mini

Posted: Mon Aug 18, 2014 2:58 pm
by realrouge
I use FlexPLA from Formfutura and I print it with default ABS settings (no temp mod)
PLA setting is not working for me with flexpla

And because support and rafts are very hard to remove I use blue tape (eurocel also from Formfutura) which I stick to the celboard.

Works fine for me...

cheers

Re: PolyFlex and UP Mini

Posted: Tue Aug 19, 2014 11:37 am
by roller
realrouge wrote:I use FlexPLA from Formfutura and I print it with default ABS settings (no temp mod)
PLA setting is not working for me with flexpla

And because support and rafts are very hard to remove I use blue tape (eurocel also from Formfutura) which I stick to the celboard.

Works fine for me...

cheers
You need a temp mod. ABS temp is way too hot and that's why it's so hard to remove the raft. PLA is, as you may have surmised, too cold.