CPU upgrade for older models

Official Announcement from UP team
User avatar
Tiertime-Jason
Posts: 286
Joined: Mon May 05, 2014 4:31 am

CPU upgrade for older models

Post by Tiertime-Jason » Tue Nov 08, 2016 9:49 am

Hello Guys,

The CPU upgrade is released. Supported model: UP BOX, UP mini, UP Plus and UP Plus 2
We leave no UPers behind! ;)

tel
Posts: 242
Joined: Tue Feb 09, 2016 1:35 pm
Location: Australia
Contact:

Re: CPU upgrade for older models

Post by tel » Tue Nov 08, 2016 10:03 am

Jason
Any details? Cost/where we get it from. The splash screen says its available but doesnt give any details about how to get it.

I'm also sure at some stage I read that there is an extruder update on the UpBox + is that correct? (cant see it in the latest announcement) If so is the new extruder compatible with the original upbox and what has changed on it?

Thanks


Marauderz
Posts: 53
Joined: Sat Jun 14, 2014 1:34 pm

Re: CPU upgrade for older models

Post by Marauderz » Wed Nov 09, 2016 12:56 pm

Am I right in understanding that an original Up Mini would only benefit is getting Wifi from the cpu upgrade? No 0.15mm support or anything else?

espinetegg
Posts: 22
Joined: Sat Jun 04, 2016 9:36 am

Re: CPU upgrade for older models

Post by espinetegg » Wed Nov 09, 2016 8:06 pm

Great news, some questions:

Can we install it by ourself without warranty loose?
Are there Install instructions avaible?

Or do we have to contact to our local distributor to install it?

Thanks
Good job

pilo
Posts: 12
Joined: Tue Oct 06, 2015 10:10 pm

Re: CPU upgrade for older models

Post by pilo » Wed Nov 09, 2016 10:03 pm

It is not clear if the upgrade contain filament run-out sensor and if there will be apps for android as well. Would it be possible that someone from TT will confirm that?

tel
Posts: 242
Joined: Tue Feb 09, 2016 1:35 pm
Location: Australia
Contact:

Re: CPU upgrade for older models

Post by tel » Thu Nov 10, 2016 11:54 am

Doesnt look like the upgrade kit ships to Australia, will it be available locally at a similar price point or alternatively is there any way to have it shipped?

User avatar
wackojacko
Posts: 667
Joined: Fri Nov 12, 2010 5:46 am
Contact:

Re: CPU upgrade for older models

Post by wackojacko » Fri Nov 11, 2016 6:59 am

Once we have them in stock in Australia and New Zealand, January or February we'll start offering them. Unsure of the price at the moment.
Bruce
http://www.3DPrintingSystems.com

Need help with your printer, check out our Youtube channel.
https://www.youtube.com/user/3dprinting ... /playlists

Robin
Posts: 113
Joined: Sat Dec 29, 2012 6:59 pm

Re: CPU upgrade for older models

Post by Robin » Sat Nov 19, 2016 9:46 am

I have been trying for hours to buy 2 for my 2 UP! printers but I cannot get past checkout :(

I don't mind paying $100 plus $42 shipping for the UK

I want to get my order in before Dec 31 when I presume the price goes back to $1000 each :shock:

Can someone help me?

ifloyd
Posts: 5
Joined: Thu Jun 30, 2016 2:06 pm

Re: CPU upgrade for older models

Post by ifloyd » Sat Nov 19, 2016 1:45 pm

Up3dusa.com has some in stock as of yesterday I got one for my UP Box on the way they may ship to the U.K.

User avatar
3DWP
Posts: 194
Joined: Wed Dec 30, 2015 4:00 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: CPU upgrade for older models

Post by 3DWP » Sat Nov 19, 2016 10:39 pm

I have this probem too, a popup keeps showing with ''Warning, please select one adress''.. I entered it correctly, can this be fixed please?

realrouge
Posts: 46
Joined: Fri Mar 01, 2013 7:15 pm

Re: CPU upgrade for older models

Post by realrouge » Thu Nov 24, 2016 8:31 pm

Got mine last week (also order new nozzle heater V5) for Up! Mini mk1
All installed fine but wifi is not working....no network is showing up...
Within software I also don't see any changes.....so far I just have a bought spare cpu :)

Robin
Posts: 113
Joined: Sat Dec 29, 2012 6:59 pm

Re: CPU upgrade for older models

Post by Robin » Thu Nov 24, 2016 10:14 pm

I think I just bought 2 and it all worked this time :mrgreen:

tel
Posts: 242
Joined: Tue Feb 09, 2016 1:35 pm
Location: Australia
Contact:

Re: CPU upgrade for older models

Post by tel » Fri Nov 25, 2016 12:36 pm

realrouge wrote:Got mine last week (also order new nozzle heater V5) for Up! Mini mk1
All installed fine but wifi is not working....no network is showing up...
Within software I also don't see any changes.....so far I just have a bought spare cpu :)
Did you follow the instructions about registering the wifi with it connected to usb first? Mine didnt show up until I did this.

tel
Posts: 242
Joined: Tue Feb 09, 2016 1:35 pm
Location: Australia
Contact:

Re: CPU upgrade for older models

Post by tel » Fri Nov 25, 2016 12:41 pm

Got mine and it has set up fine. I have wifi connection and have tested the blackout recovery which worked fine. My only issue now is when I go in to activate the printer, I get an error that says

"ERROR: The server failed to return the activation code"

Anyone know how to solve this. It doesnt stop the printer from working but I assume it will limit the cloud based functions available. Plus I get a popup everytime I log into Studio saying I havent activated the printer.

Tiertime-Joseph
Posts: 155
Joined: Mon Aug 27, 2012 3:45 am

Re: CPU upgrade for older models

Post by Tiertime-Joseph » Fri Nov 25, 2016 2:42 pm

Hi tegregg,

Please have your CPU serial number ready (should be easily spotted on top of the CPU board), and present it to Helpdesk thru support@pp3dp.com, or PM it to me.

Sorry for the inconvenience.

Joseph

realrouge
Posts: 46
Joined: Fri Mar 01, 2013 7:15 pm

Re: CPU upgrade for older models

Post by realrouge » Mon Nov 28, 2016 8:44 am

tegregg wrote:
realrouge wrote:Got mine last week (also order new nozzle heater V5) for Up! Mini mk1
All installed fine but wifi is not working....no network is showing up...
Within software I also don't see any changes.....so far I just have a bought spare cpu :)
Did you follow the instructions about registering the wifi with it connected to usb first? Mine didnt show up until I did this.
Yup....always connected with usb. Now in contact with support....send pictures of the cpu with which led's are on/off/blinking....
Will send serial number 2 as you suggested in other post. Because I also have a no activation error

cheers

Horganic
Posts: 7
Joined: Sat Jan 04, 2014 1:03 am

Re: CPU upgrade for older models

Post by Horganic » Tue Nov 29, 2016 2:43 am

Looks like the Up Plus 2 models are sold out from the USA store (I'm in Canada).

Any chance there'll be more stock before the price goes way up?

--mike

Liova
Posts: 45
Joined: Wed Jun 10, 2015 8:03 am
Location: Moscow, Russia

Re: CPU upgrade for older models

Post by Liova » Wed Nov 30, 2016 10:36 am

Will it be possible to use 2.18 software after CPU upgrade for Up BOX?

snakesrules
Posts: 19
Joined: Wed Jan 20, 2016 8:04 pm

Re: CPU upgrade for older models

Post by snakesrules » Wed Nov 30, 2016 12:07 pm

Hi there,
nice surprise to have to pay about 35$ more for custom taxes :cry:

Post Reply