Geen motor bewegingen en extruder blijft koud.

UP User Group in Netherlands
Post Reply
Corne
Posts: 5
Joined: Tue Sep 15, 2015 5:36 pm

Geen motor bewegingen en extruder blijft koud.

Post by Corne » Wed Sep 16, 2015 8:34 am

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?
Ik heb ROM versie 6.06 opnieuw geladen maar dat hielp niet.
Ik heb 3 rode leds op het moederbord.
Initialiseren lijkt te werken.
Bij maintenance kan ik de printhoogte invoeren, en als ik op To: druk lopen de getallen op of af, maar er beweegt niets.
Ook als ik op center druk gebeurt er niets.

Alvast bedankt voor het meedenken :-)

Corne
Posts: 5
Joined: Tue Sep 15, 2015 5:36 pm

Re: Geen motor bewegingen en extruder blijft koud.

Post by Corne » Thu Sep 17, 2015 10:49 am

Ik heb ontdekt dat er een soort voedingsrelais op de print zit die de 24V zou moeten schakelen naar (ik vermoed) de motoren en verhitters. Dit relais schakeld niet. Waarschijnlijk door een beveiligingscontact/check. Nu zie ik op de print een contact voor een deurschakelaar die er bij de mini niet op zit. Moet daar misschien een jumper op zitten? Wie heeft ook een mini en wil kijken voor mij?

Corne
Posts: 5
Joined: Tue Sep 15, 2015 5:36 pm

Re: Geen motor bewegingen en extruder blijft koud.

Post by Corne » Tue Sep 22, 2015 10:32 am

Inmiddels contact met Up leverancier in NL voor garantie. Het blijkt dat of mijn CPU of mijn MoBo kapot is.

realrouge
Posts: 46
Joined: Fri Mar 01, 2013 7:15 pm

Re: Geen motor bewegingen en extruder blijft koud.

Post by realrouge » Fri Jan 08, 2016 2:03 pm

Beetje laat maar is een en ander al opgelost? Of heb je nog interesse in wat foto's van binnenwerk UP! Mini?

Post Reply