part material not enough, ad material?

UP User Group in Netherlands
Post Reply
jonas
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 12:38 am

part material not enough, ad material?

Post by jonas » Tue May 13, 2014 12:32 pm

telkens ik wil printen krijg ik deze melding: part material not enough, ad more material?

Yakuza
Posts: 34
Joined: Fri May 09, 2014 8:33 am
Location: Near Antwerp Belgium

Re: part material not enough, ad material?

Post by Yakuza » Tue May 13, 2014 4:24 pm

heb je nog genoeg op je rol zitten?
Is de hoeveelheid of grote van het filament ingegeven in je programma?

gr Kevin

jonas
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 12:38 am

Re: part material not enough, ad material?

Post by jonas » Tue May 13, 2014 10:06 pm

Bedankt voor het spoedige antwoord.
Het is een nieuwe rol.
Antwoord hierop : Is de hoeveelheid of grote van het filament ingegeven in je programma?
-Geen idee , ik gebruik tinkercad kan het model blijkbaar nie in attach bij dit bericht steken.
kan ik anders een mail adres krijgen zodat ik het eventueel zo kan doorsturen ofja
op tinkercad.com
login: jonasverbinnen@hotmail.be
pass: printer
project: smooth kasi hillar

D3rax
Posts: 139
Joined: Thu Feb 07, 2013 7:54 pm
Location: Netherlands

Re: part material not enough, ad material?

Post by D3rax » Wed May 14, 2014 12:17 pm

Heb je een oude spool vervangen door een nieuwe spool?

Als je een nieuwe spool gaat gebruiken moet je in het maintenance menu klikken op "new spool" en het aantal gram en het materiaal (ABS en PLA) van de nieuwe spool invullen.

Heb je geen spool vervangen, dan is er waarschijnlijk iets misgegaan. Ook dan kun je op "new spool" klikken en het gewicht aan passen, dit hoeft niet precies te kloppen met het gewicht dat nog op je spool zit. Je loopt dan echter wel het risico dat wanneer de spool bijna op is en je een print start, dat halverweg de print blijkt dat je niet meer genoeg materiaal hebt....
Up! Plus

jonas
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 12:38 am

Re: part material not enough, ad material?

Post by jonas » Wed May 14, 2014 3:52 pm

Bedankt, mijn probleem is veholpen, ik moest inderdaad aangeven dat het om een nieuwe spoel ging.

THX

Post Reply