Printing-plattform crashes down

talk about anything
Locked
oth
Posts: 2
Joined: Mon Apr 16, 2012 2:12 pm

Printing-plattform crashes down

Post by oth » Mon Apr 16, 2012 4:47 pm

Hi

I'm a newbie in 3D printing and I need help -
I've just purchased a 3D up plus desktop printer. I'm working on a mac environment (10.7.3 with Intel Core i7). I installed the 'UP' software 1.3, was able to to initalize the printer and set the height and did my first printings.

Now, sometimes the plattform crashes down during the print job -
I just resetted all, but this didn't change anything -
So what else can I do?

Thanks so so much for any help
Oth

pleppik
Posts: 336
Joined: Sun Dec 11, 2011 2:14 pm

Re: Printing-plattform crashes down

Post by pleppik » Tue Apr 17, 2012 1:01 am

This should not happen.

You probably have a defective printer. Contact Up for support.

User avatar
wilsonj
Posts: 569
Joined: Tue Feb 28, 2012 10:26 pm
Location: Australia

Re: Printing-plattform crashes down

Post by wilsonj » Tue Apr 17, 2012 8:02 pm

Probably a silly question, but is the power jack pushed in properly? And the printer on a solid base? I had my power plug come out during a print once, due to not being on a solid table. Loss of power causes the platform to crash to the bottom. Just a thought....
Regards
Jamie
3DPrinterGear.com.au

oth
Posts: 2
Joined: Mon Apr 16, 2012 2:12 pm

Re: Printing-plattform crashes down

Post by oth » Wed Apr 18, 2012 9:23 am

Thanks a lot, I will try this -

rachard1583
Posts: 10
Joined: Sun Apr 29, 2012 12:47 am

Re: Printing-plattform crashes down

Post by rachard1583 » Sun Apr 29, 2012 1:15 am

If an artist were to try to manufacture his or her design without coming across 3D printing, he or she may have to face ridiculous pricing at machine shops, or even worse - dealing with manufacturing plants across the globe.

---- SPAM ALERT --------

whryly
Posts: 15
Joined: Mon Apr 09, 2012 3:52 am

Re: Printing-plattform crashes down

Post by whryly » Mon May 14, 2012 10:34 pm

We had this problem.

Happened 3 times and I got it on video the 3rd time.
Quite scary when it happens.

Here's all that I know, It happened when connected to a desktop running Windows7, both 1.15 & 1.16.
I then connected to a brand new laptop also running windows 7, and it didn't happen again.
HOWEVER, due to several other problems with the Z-axis, the base unit was replaced for us.

I am now getting noticeably better prints.

I have uploaded the video of the printer dropping for reference.
http://youtu.be/eysy-YIdZXQ

Regards,
W

Locked