Nozzle heat sensor.....

Support for UP Plus and UP Plus 2. To report a bug, post with a title [BUG REPORT]. To request a feature, post with a title [FEATURE REQUEST]
Post Reply
WestfieldDT
Posts: 1
Joined: Mon Apr 29, 2019 10:09 am

Nozzle heat sensor.....

Post by WestfieldDT » Fri May 10, 2019 2:04 pm

Hi all we are running an UP Plus2 and until now it has been problem free.... When the printer is cold/ first turned on the nozzle temp is reading 134.
When we heat the nozzle the reading increases and cuts out at the desired temp, however as the sensor is starting at 134 degrees the nozzle is no where near temp required to melt the ABS.
Any ideas if there as a rest button or a way to calibrate the sensor or will be a new sensor?

We have set the nozzle temperature higher to make sure the heating element is working and it extruded's at the higher temp but says its too hot to print.
Thanks in advance ....

ricks01
Posts: 166
Joined: Wed Dec 30, 2015 6:07 pm

Re: Nozzle heat sensor.....

Post by ricks01 » Sat Jun 15, 2019 7:59 pm

Sounds like you most likely need a new nozzle block heater

Owen Sparks aka Marksman
Posts: 610
Joined: Tue Mar 15, 2016 9:56 am

Re: Nozzle heat sensor.....

Post by Owen Sparks aka Marksman » Mon Jun 17, 2019 12:24 pm

Can't comment on the UP Plus2 but when my UPBOX reported a erroneous nozzle temps it was the big flat "FCC" cable that was at fault. Does a Plus2 have such a cable? If so it's a much cheaper thing to try than a hot end.

Cheers, Owen S.

Post Reply