Search found 45 matches

by Liova
Mon Mar 26, 2018 8:37 pm
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: printable spare parts
Replies: 7
Views: 6163

Re: printable spare parts

ricks01 wrote:
Fri Mar 23, 2018 2:32 am
does this help?

https://www.tiertime.com/downloads/
Thank you!
I was sure I checked it. Interestingly, https://www.up3d.com/downloads/ has no parts download and an older version of Studio.
by Liova
Thu Mar 22, 2018 5:42 pm
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: printable spare parts
Replies: 7
Views: 6163

Re: printable spare parts

The moshop is not working at all. Where can I get files for the printable parts?
I have partially melted shroud and no way to replace it, because the designs I saved are for another extruder.
Just add them to the software without any additional hops!
by Liova
Wed Nov 30, 2016 10:36 am
Forum: Official Announcement
Topic: CPU upgrade for older models
Replies: 40
Views: 33552

Re: CPU upgrade for older models

Will it be possible to use 2.18 software after CPU upgrade for Up BOX?
by Liova
Wed Nov 02, 2016 9:52 am
Forum: Official Announcement
Topic: UP BOX+ Released!
Replies: 3
Views: 5156

Re: UP BOX+ Released!

Is the CPU upgrade only for CPU, or for other BOX+ features also?
by Liova
Tue Nov 01, 2016 2:21 pm
Forum: UP Software
Topic: Want to pause after printing the raft, how many layers is it?
Replies: 3
Views: 3939

Re: Want to pause after printing the raft, how many layers is it?

In older Up software pause at 0 mm did not work, I made a feature suggestion here on the forum.
by Liova
Thu Sep 15, 2016 7:43 am
Forum: UP Software
Topic: [FEATURE REQUEST] - min layer surface size
Replies: 2
Views: 3012

Re: [FEATURE REQUEST] - min layer surface size

There is similar thing in 2.xx (don't know about studio), small size layers are printing slower. Not same though.
by Liova
Mon Sep 12, 2016 2:28 pm
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

So I fixed gear on the motor shaft, there are still some problems, but shift is like 1/3 of what it was.

When I have time, I will remove the whole shaft and fix all three gears on it, to be sure.
20160910_101747.jpg
20160910_101747.jpg (112.03 KiB) Viewed 16174 times
by Liova
Fri Sep 09, 2016 12:45 pm
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up Box Stepper Motor Overheating
Replies: 7
Views: 8010

Re: Up Box Stepper Motor Overheating

New Upbox+ has additional fan on this motor.
by Liova
Thu Sep 08, 2016 6:49 pm
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

So i replaced the bracket with printed one, also found that gear on the motor (4 on scheme) is slipping
Here is the video https://www.youtube.com/watch?v=mdozBt5NvB0
How do I fix that? What is the best way to remove the cotter on the shaft?
by Liova
Thu Sep 08, 2016 1:44 pm
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

So i tried finding the slipping gears, but didn't find any. Not sure about 4, it is hard to check. But i found out that one of the brackets holding bearing on the shaft is broken, the one located between 2 and 3. Fount model by 3DWP https://www.up3d.com/community/memberlist.php?mode=viewprofile&u=12...
by Liova
Wed Sep 07, 2016 2:30 pm
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

I think you have got an X axis shift. Print a tall square column. This might be from the back right gear slipping on the shaft. Found older thread and image below looks very much like what I had, lines are in groups, but not on all heights. http://3dprinting.com.au/images/Capture.JPG [/quote] What ...
by Liova
Wed Sep 07, 2016 8:47 am
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

Tried printing some more models in different places on the bed. Same shifting as on the hand. Files hand https://drive.google.com/file/d/0B2vEm5ed5QeJbHZQQThkTlg3bWs/view?usp=drivesdk Columns https://drive.google.com/file/d/0B2vEm5ed5QeJcGcwcWliYkJKQ2c/view?usp=drivesdk Hand printed as on first post...
by Liova
Fri Sep 02, 2016 7:18 am
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

I printed two round columns with offset on x axis, 200 mm height. Printed with no lines.
by Liova
Thu Sep 01, 2016 7:02 am
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

Tried 2.15, same lines.
Will continue investigating the cause.
by Liova
Wed Aug 31, 2016 3:26 pm
Forum: General Discussion
Topic: Nozzle problem UP2 Plus
Replies: 8
Views: 6781

Re: Nozzle problem UP2 Plus

It is not glue, just thermal paste.
by Liova
Wed Aug 31, 2016 11:06 am
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Waves on the face
Replies: 3
Views: 4693

Re: Waves on the face

Will try that too for my problem. :roll:
by Liova
Wed Aug 31, 2016 7:17 am
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

Made some more test prints with height differences, in the middle is print from the first time. Now I am starting to think this may actually be slicing problem, as at first prints were from original stl, other two were imported and edited in Tinkercad, and they have same pattern on both of them, but...
by Liova
Tue Aug 30, 2016 2:48 pm
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

These are two different problems, mine is shifting, your is wobbling.
by Liova
Tue Aug 30, 2016 11:42 am
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

Print head is secure, this is not it. I tied it with rubber bands and it is solid, but print was the same quality. Nothing is wrong with axis at my knowledge. I will do another prints, elevate and rotate model to get a clue.
by Liova
Tue Aug 30, 2016 10:21 am
Forum: UP BOX & UP BOX+
Topic: Up BOX horizontal lines
Replies: 19
Views: 16445

Re: Up BOX horizontal lines

2.18
I had similar problems with other files/models and thought it was because of high speed.
I Will add base to the model and print with same settings to see if this is Z-related.